PSD Dosyasını Wordpress Temasına Dönüştürme Adımları Nelerdir?


PSD'yi WordPress Temasına Dönüştürme Adımları Nelerdir?

WordPress, günümüzde zengin özelliklere sahip, etkileşimli web siteleri geliştirmek için çok popüler olan açık kaynaklı CMS'dir. Ancak web sitesi de iyi bir tasarıma ve çekici bir görünüme sahip olmalıdır. Bu nedenle öncelikle web sitesine çok sayıda yaratıcılık katmak için onu herhangi bir Grafik Yazılımı kullanarak tasarlamamız gerekiyor. Tasarımcı, web sitesinin tasarımını grafik görüntü formatında oluşturmayı bitirdiğinde, son web sitenizi oluşturmak için WordPress temasına dönüştürülmesi gerekir. Bu yönlerin her ikisi de bir görüntü dosyası oluşturmak ve WordPress teması oluşturmak farklı beceri setleri gerektirir. Biri yaratıcılık, diğeri teknik beceri gerektirir. PSD, ilk olarak oluşturulması gereken resim dosyaları için ünlü formattır.
Bu yazıda, WordPress sitenizi kolayca oluşturabilmeniz ve işinizin buna bağlı olarak gelişebilmesi için PSD'den WordPress'e dönüşüm için kolay adımlar hakkında tartışacağız.

PSD Dosyası Nedir?


Web tasarımı hakkında çok az şey bilen herkes kolayca PSD'nin ne olduğunu söyleyebilir. PSD, Adobe Photoshop veya Adobe Illustrator yazılımı kullanılarak oluşturulabilecek Photoshop Belgesi anlamına gelir. Görüntünün bölümlerini ayrı JPEG veya PNG dosyalarına kaydetmemize ve düzenlememize olanak tanıyan uygulanabilir bir dosyadır. PSD dosyası oluştururken harika bir tasarım dosyası oluşturmak için tüm yaratıcı becerilerinizi kullanabilirsiniz. PSD dosyasındaki herhangi bir düzenleme işlemini istediğiniz zaman gerçekleştirmek için yukarıda verilen yazılımlardan herhangi birini kullanabilirsiniz.

Wordpress Teması nedir?

WordPress Teması, WordPress web sitenizin görünümüne ve hissine karar verir ve web sitenize veya blogunuza temel görsel kimliği sağlar.
WordPress teması, web sitenizin temel görünümüne ve izlenimine karar veren şablon olarak adlandırılan bir dosya grubudur. WordPress, blog oluşturmak için daha önce popüler olan açık kaynaklı bir platformdur ve şimdi programcı olmayanların bile kullanabileceği her türlü web sitesini oluşturmak için kullanılmaktadır. WordPress'i kullanarak, gelişmiş teknik ve programlama bilgisine sahip olmasanız bile kendi bloglarınızı ve basit web sitelerinizi oluşturabilirsiniz. WordPress için binlerce tema ve eklenti mevcuttur. Sitenizin işlevselliğini artırmak için bu hazır eklentileri ekleyebilirsiniz.
PSD'yi WordPress Temasına Dönüştürme
WordPress için web sayfalarınızda kullanabileceğiniz birçok dahili tema olmasına rağmen, sitenizi benzersiz bir hale getirmek için kendi özel temanızı oluşturmak istiyorsanız ne olur? Tasarımı bir görüntüden bir web sitesine dönüştürmek için bir yola ihtiyacınız olacak. Bu dönüşümü aşağıdaki adımları izleyerek kolayca yapabilirsiniz: -
D PSD tasarım dosyasını dilimleme
PSD'den WordPress'e dönüşümün bu adımı, PSD tasarım dosyasını birçok dosyaya keserek veya dilimleyerek başlar. Bu adımda, PSD dosyasının tasarım bileşenlerinin her birini kolayca kaydedebilirsiniz. Bu işi yapmak için Adobe Photoshop yazılımını kullanabilirsiniz ve şu ana bileşenleri alacaksınız: -

  • Arka Plan
  • Başlık
  • Ayırıcı
  • Altbilgi

Bu bileşenlerin her birine işlevsellik ekleyebilirsiniz. Herhangi bir yardım için WordPress uzmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.
İndex index.html ve style.css Dosyaları Oluşturma
Şimdi bu adımda dilimlenmiş görüntüleri HTML formatına ve ilgili CSS formatına kodlamanız gerekir. Bu işi yapmak için Dreamweaver yazılımını kullanabilirsiniz. HTML ve CSS hakkında önceden bilgi sahibi olmak bu adımda size yardımcı olacaktır. Bundan sonra HTML dosyasını index.html ve CSS dosyasını bir Style.css kaydedin. Artık duyarlı bir web sitesi oluşturmayı da düşünebilirsiniz.

  • index.html dosyasını bir WordPress temasına bölme

Artık temel şablon hazır ve WordPress ortamına taşımak istiyorsunuz. Bunun için WordPress'te nasıl düzenlendiği hakkında bilgi sahibi olmalısınız. WordPress, takip etmeniz gereken belirli bir dosya yapısına sahiptir. WordPress standart dosya yapısına göre gidin ve index.html dosyanızı gerekli .php dosyalarına göre bölün.
Özel bir WordPress sitesi oluşturmak istiyorsanız, kişiselleştirilmiş WordPress teması oluşturmak için PSD dosyasını kullanmanız gerekir. Bundan sonra tema WordPress'e yüklenir ve diğer araçlar ve eklentiler kullanılarak diğer adımları tamamlayabilirsiniz. Bu nedenle, HTML dosyasını WordPress temasına göre tasarlamak önemlidir. Bu index.html dosyası için birçok .php dosyasına bölünmüştür: -

  • için arşiv
  • header.php
  • footer.php
  • Index.php
  • single.php
  • page.php
  • sidebar.php
  • category.php
  • search.php
  • 404.php
  • comments.php
  • Yorumlar-popup.php

Bu adım ayrıca WordPress sitenize başka birçok işlev eklemenize izin verir. Ayrıca, kod artık yönetilmesi çok daha kolay olan ve gerektiğinde kolayca düzenlenebilen WordPress kodlama stilini kullanarak birçok dosyada tutulduğu için kodu daha iyi bir şekilde düzenleyebiliriz.
Word WordPress Etiketleri Ekleme
WordPress, temanıza ekleyebileceğiniz birçok işleve sahiptir. WordPress etiketleri ekleyerek, web sitenize aradığınız işlevselliği elde etmek için bu etiketleri ekleyebilirsiniz. Bu etiketler önceden kodlanmıştır, bu nedenle WordPress bunları otomatik olarak anlayacaktır. Ayrıca, tüm dosyaları tema adınızla aynı adı taşıyan aynı klasöre depolamanız gerekir. WordPress'i yüklediğinizde kolayca bulunabilmeleri için / wp-content / themes / yoluna yerleştirilmelidir. Burada WordPress dosyalarınıza WordPress PHP etiketleri ekliyorsunuz, böylece WordPress panosundan etkinleştirilebilen tamamen işlevsel bir WordPress teması oluşturabilirsiniz.

  • İşlevler ekleme

WordPress temanıza daha fazla işlevsellik eklemeniz gerekiyorsa, bu son adımda ekleyebilirsiniz. WordPress ayrıca gerekli eklentileri kolayca yüklemenize ve mevcut eklentiyi WordPress kontrol panelini kullanarak yapılandırmanıza olanak tanır. PSD'den WordPress'e dönüştürme adımında, tüm öğeleri uygun işlevsellikleri için test edebilirsiniz. İsterseniz yeni yüklenen WordPress sitenize daha gelişmiş içerikler de ekleyebilirsiniz.

Sonuç

PSD'den WordPress'e dönüşüm için gerekli adımları tartıştık. WordPress web siteniz, işletmenizin başlayabileceği platformdur. Bu nedenle web sitenize uygun dikkat vermelisiniz. Yukarıdaki adımları takip ederek, kullanıcı dostu arayüze, çekici görünümlere, mükemmel kaliteye ve zengin özelliklere sahip kendi WordPress tema web sitenizi kolayca oluşturabilirsiniz.
Reklamlar burada gösterilir

Yorumlar

Google amcamız

Archive